Tuesday, February 20, 2024

Renson-innovaties op Batibouw 2019

In aanloop naar Batibouw 2019 hebben we onze recente innovaties gebundeld.
Op Batibouw zelf ontvangen we je traditiegetrouw tijdens de professionele dagen (21 en 22 februari) graag in Paleis 4. 

 


 

Renson Waves

Automatisch de beste binnenluchtkwaliteit, … ook voor renovatie

Renson ventilator voor badkamer Waves

De ‘Waves’ biedt dé oplossing voor alle verbouwingen waar het niet wettelijk verplicht is om een centraal ventilatiesysteem te installeren.
Voor de installatie van deze afvoerventilator is dan ook geen luchtkanalennet nodig.
Voor wie dus enkel z’n badkamer opknapt, een extra toilet installeert of een nieuwe keuken bijbouwt en daarbij in één klap komaf wil maken met vochtproblemen en geurtjes, is dit dan ook de ideale decentrale ventilatie-oplossing.

Anders dan bestaande standaard badkamer- of toiletventilators (die je zelf moet aan- en afzetten via een schakelaar, of die achter de verlichtingsschakelaar aangesloten zitten), stemt de Waves z’n ventilatieniveau volautomatisch af op het vochtgehalte en de geurtjes die hij 24/7 via z’n sensoren detecteert.
Concreet: neem je een douche, dan gaat de ventilator harder aan de slag om de vochtige binnenlucht te kunnen afvoeren. Idem bij geurtjes afkomstig van toilet, deo, koken of bakken … Van zodra de waves deze detecteert, voert hij meer ‘vervuilde’ lucht af en brengt hij de binnenluchtkwaliteit weer op het juiste niveau. Worden de sensoren niet getriggerd door vocht- of geurprikkels, dan blijft de Waves toch op een minimumniveau ventileren voor een gezonde binnenlucht.

Maar het gaat ook verder dan dat. De Renson Waves is beschikbaar in 2 variaties: eentje uitgerust met een vocht- en een VOC-sensor (geurtjes) zoals hierboven beschreven, en eentje met vocht-, VOC- én CO2-sensor. Zelfs zonder vocht (een douche) of geurtjes (bij een toiletbezoek of tijdens het koken) waar te nemen, detecteert die het CO2-gehalte in de binnenlucht. Loopt dat te hoog op in huis naar aanleiding van een drukbevolkt feestje in de woonkamer? Ook dan drijft hij z’n ventilatieniveau op om vanuit de badkamer, toilet en/of keuken de binnenluchtkwaliteit weer op peil te krijgen. Het maakt van dit type van de Waves dan ook de geknipte oplossing om een totaalrenovatie waar geen ruimte blijkt voor een ventilatiekanalennet toch volautomatisch én vraaggestuurd te kunnen ventileren.

De Waves kan ingewerkt worden in ronde ventilatiebuizen met een diameter van 100 en 125 mm en is zo perfect compatibel als vervanger voor 90% van de bestaande ventilatoren. Stroomvoorziening moet aanwezig zijn. Instellen en bedienen gebeurt via een app, die je ook 24/7 inzicht geeft in de binnenluchtkwaliteit.

 


Fixscreen Solar

dé renovatie-screen op zonne-energieFixscreen Solar

 

Grote ramen zorgen voor flink wat daglicht binnenshuis. En dat is mooi meegenomen, maar afgelopen zomer bewees nog maar eens dat er ook een keerzijde aan de medaille is. Oververhitting loert namelijk om de hoek, als je geen maatregelen neemt om de zon tegen te houden nog voor die het glas bereikt. Dankzij de Fixscreen Solar kan dat heel eenvoudig ook bij bestaande ramen, zonder kap-, breek- of elektriciteitswerken.

De Fixscreen Solar is een windvaste screen om voor het raam te plaatsen. Dit type doekzonwering werkt – dankzij een zonnecel op de voorkant van de kast – op zonne-energie, zonder elektrische bedrading. Dat betekent dat die eenvoudig en zonder breekwerken op elk raam gemonteerd kan worden, tot maximum 10,8 m². Daarmee is de Fixscreen Solar de perfecte oplossing voor renovatie of installatie op bestaande woningen om oververhitting binnenshuis in de toekomst voor te zijn.

De compacte zonnecel kan naar keuze links of rechts op de kast geplaatst worden. De screen wordt standaard geleverd met een radiogestuurde motor en de batterij bevindt zich in een kokerprofiel onder de kast. Zowel motor als batterij zijn eenvoudig bereikbaar.

Dynamische doekzonwering als deze zorgt trouwens niet alleen voor aangename binnentemperaturen in de zomer, maar laat tegelijk ook toe om in de winter toch optimaal te blijven besparen op stookkosten dankzij de binnenvallende zon.

 

 

Renson Algarve:

van terrasoverkapping tot carport in één en dezelfde stijl

Algarve Outdoor carport

Op zoek naar één consequente stijl voor alle mogelijke uitbreidingen aan je huis? Dan vind je in het Algarve-assortiment van Renson je gading voor zowel je carport als je terrasoverkapping, met vast of kantelbaar lamellendak.

Beschut tegen zon, wind én regen
Buiten leven kan het hele jaar door … als je maar op het juiste moment beschut kan zitten tegen de felle zon, een kille wind of onverwachte regenbui. Een Algarve terrasoverkapping van Renson zorgt daarvoor, vrijstaand, aangebouwd of ingebouwd in een bestaande dakstructuur. De kantelbare lamellen in het dak open je naargelang de gewenste hoeveelheid zon. Bij regen gaan die uiteraard helemaal dicht, waarbij het water zijdelings afgevoerd wordt naar de geïntegreerde afvoerleidingen in de kolommen. De nieuwe generatie Algarve terrasoverkappingen kan je – naast screens – voortaan zelfs pimpen met glazen of Loggia schuifpanelen om ook beschut te zitten tegen de wind.

Veelzijdig terras met vast en kantelbaar lamellendak
Met de Algarve in de ‘Canvas’-variant nu ook beschikbaar met vast dak, opent dit plots heel wat meer perspectieven op het terras. Dat kan je voortaan deels overkappen met een vast dak – bijvoorbeeld boven de buitenkeuken – en deels met een lamellendak om elders toch nog van de zon te kunnen genieten, alles in éénzelfde structuur.

Carport in dezelfde stijl
De Algarve Canvas biedt bovendien de oplossing voor wie naast zijn terrasoverkapping ook op zoek is naar een carport in dezelfde stijl. Zo kan je beide uitbreidingen perfect combineren in de uniforme look & feel van je woning en tuin. Op dezelfde manier hoort zelfs een oversteek of luifel boven de voordeur tot de mogelijkheden, en dat alles zonder ook maar één zichtbare schroef.

Algarve Canvas: vast bovendak, plafond in screendoek
Het vaste dak van de Algarve Canvas is opgebouwd uit 2 lagen: Bovenaan een stevig dak uit gelakte, geprofileerde staalplaat, onderaan een naadloos plafond zonder dwarsbalken of tussenliggers, dankzij het strak opgespannen doek, bekend van de Fixscreen doekzonwering waar Renson al sinds jaar en dag pionier in is. Net zoals de Algarve met lamellendak is ook hier de waterafvoer onzichtbaar geïntegreerd in de structuur.

 

eSafe:

inbouwmodule met pakket-, brievenbus, deurbel, videofoon en/of klavier

pakket brievenbus
Online bestelde pakjes correct thuis geleverd krijgen was nog nooit zo makkelijk dankzij de eSafe pakketbrievenbussen.

Naast de bestaande vrijstaande modellen pakt eSafe op Batibouw 2019 nu ook voor het eerst uit met een inbouwmodule. Die is net zo strak ontworpen als z’n vrijstaande tegenhanger, maar is vooral ook perfect moduleerbaar.

De pakketbus – beschikbaar in verschillende afmetingen – is slechts één van de beschikbare onderdelen van een configureerbaar totaalpakket om in te bouwen in een tuinmuur of -poort. Ook een huisnummer, brievenbus, deurbel, videofoon en/of codeklavier behoren tot de mogelijkheden.
En dat esthetisch perfect geïntegreerd in één en hetzelfde paneel. Zowel met de videofoon als met het codeklavier kan je dan zowel een tuinpoort als de pakketbus openen.

Kies je ervoor om je pakketbus via de videofoon te kunnen openen, dan kan je op het moment van een levering het deurtje perfect van op afstand ontgrendelen via een applicatie op je smartphone. Wie kiest voor het codeklavier, geeft bij een online aankoop de code mee zodat de koerier in kwestie de pakketbus zelf kan ontgrendelen bij levering.
Wie geen fan is van één van die beide geconnecteerde oplossingen kan ook kiezen voor een pakketbus met codeklavier op batterijen. In dat geval is er sowieso geen kabelaansluiting nodig, terwijl je ook hier je pakje foutloos geleverd krijgt dankzij de code die je meegeeft bij de online bestelling.

 

 

 

Bedrijfspagina: