Sunday, May 19, 2024

Renson Outdoor Concept

Het Renson Outdoor Concept: 4 productgroepen, één stijl rondom de woning
Van terrasoverkapping en carport tot gevel- en tuinelementen

Heb je bouw- of verbouwplannen? Dan heb je vast al een welbepaalde stijl voor ogen. Dat behalve je woning het liefst ook alles daarrond in diezelfde ‘look & feel’ past? Groot gelijk! En daar is Renson zich heel goed van bewust. Het oog wil ook wat. Van de voortuin tot de achtertuin 1 design, 1 uniform kleurgebruik, 1 stijl … Dat is het idee. En dat allemaal in 1 keer geproduceerd door 1 fabrikant, in perfect dezelfde kleur, met dezelfde materialen, kwaliteit gegarandeerd.  Ook als je de aanleg van je buitenruimte in fasen doet.

Dankzij het Renson Outdoor Concept is er voor elke stijl van woning een mooie buitenaankleding met de verschillende outdoor producten van Renson: van terrasoverkapping en carport tot gevel- en tuinelementen.   Ze vormen een elegant geheel met je woning. Zodat je het ganse jaar rond kan genieten van je tuin, terras en omgeving.

 

HET RENSON OUTDOOR CONCEPT:

 • Terrasoverkappingen
 • Carports
 • Gevelelementen
 • Tuinelementen

    

 

 

 

NIEUW: Renson Outdoor tuinelementen

 

Met niet alleen terrasoverkappingen, maar ook carports, gevel- en (nu ook) tuinelementen in hetzelfde design, klopt het strakke totaalplaatje voortaan altijd tot in de puntjes. ‘Outdoor living’ op z’n best, zeker met de komst van deze nieuwe tuinelementen die voortborduren op de verticale lijn in de Linarte gevelbekleding van Renson.

 

Linarte Icon: vrijstaande tuinwand
Op zoek naar extra privacy in de tuin? Nood aan een originele afsluiting? Of wil je een laag tuinmuurtje, vrijstaande tuinwand of designmuur in dezelfde strakke verticale afwerking als andere elementen in de tuin? Dan is ‘Linarte Icon’ wat je zoekt: een architecturale wand op maat (zowel in de hoogte als in de breedte) bekleed met Linarte-profielen. Al kan je ook één van beide zijdes met een strakgespannen glasvezeldoek laten afwerken. Hoe dan ook: materiaal- en kleurkeuze kan je perfect op je buitenmeubilair afstemmen. Wil je extra sfeer: dat kan dankzij ledstrips of houten inserts in de Linarte-profielen, of door indirecte verlichting onderaan de wand.

 

Linarte Outdoor Light: design tuinverlichtingsarmaturen
Met led-invullingen in de Linarte gevelbekleding is het een kleine stap naar bijpassende tuinverlichtingsarmaturen. Zo wordt ook op dat vlak de consequente stijl van je woning doorgetrokken in zowel functionele als sfeerverlichting in je tuin. De Linarte Outdoor Light armaturen zijn verkrijgbaar in een ‘S’ (32,5 cm hoog) en een ‘M’ versie (51,5 cm hoog). Van beide modellen zijn 4 types in alle RAL-kleuren beschikbaar: een exemplaar met enkel een stopcontact, eentje met een enkele ledlamp (aan de voorzijde), een ander met een dubbele lamp (voor- en achterzijde) en een laatste met zowel lamp (vooraan) als stopcontact (achteraan). Dat maakt van Linarte Outdoor Light meer dan zomaar een tuinlichtarmatuur. Dankzij de hoog kwalitatieve Linarte ledstrips zijn dit trouwens veruit de meest duurzame onder de lichtbronnen om je tuin in het juiste licht te laten baden. Met een grondspie of montageplaat kan je die trouwens op eender welke ondergrond in de tuin kwijt.

 

Linarte Modulo: bloembak en zitbank in dezelfde stijl
Met Linarte als gevelbekleding tegen het huis, de tuinmuur of onder de terrasoverkapping, zou het zonde zijn om voor een bloembak of zitbank in de tuin niet dezelfde verticale lijn door te trekken. En dus is dit gloednieuwe sierstuk rondom bekleed met aluminium Linarte profielen en respectievelijk afgewerkt met een bloembakrand of zitting in padoek. Beschikbaar in een vierkant (type ‘54’) en een rechthoekig (type ‘97’) model kan je deze tuinelementen zelfs combineren tot zitbank én bloembak in één (type ‘combinatie’).

 

Maar het gaat nóg verder …
Ook de reeds bestaande eSafe pakketbrievenbussen passen perfect in dit rijtje. En gevels, tuinmuren, deuren, poorten, wanden onder een terrasoverkapping, in een hal of woonkamer kunnen dankzij Linarte in één uniform en strak geheel afgewerkt worden, in welke kleur dan ook. Met 3 types onderling combineerbare profielen combineer je trouwens naar hartenlust tot een unieke, persoonlijke wand met verschillende schaduweffecten en een gevarieerd lijnenspel. Gedaan met een samenraapsel van stijlen in en rondom het huis, dus: voortaan beantwoordt alles aan een zelfde strak design.

 


Configureer je eigen overkapping … én bekijk die in ‘Augmented Reality’ op jouw terras

Met de nieuwe ‘online configurator’ en de ‘Augmented Reality’ app van Renson kan je voortaan elke terrasoverkapping in een virtuele versie van je tuin, boven je terras of tegen je woning plaatsen. Zo krijg je een realistisch idee van hoe die eruit zal zien bij jou thuis. Kwestie van makkelijk en snel op zoek te kunnen naar de overkapping van jouw dromen.

 

Zo ga je aan de slag …

met de online configurator:

 • Surf naar renson-outdoor.be
 • Klik door op ‘configureer je overkapping of carport’
 • Kies je terrasoverkapping
 • Configureer naar wens qua afmetingen, kleuren en opties
 • Na registratie sla je je verschillende configuraties op om nadien in ‘augmented reality’ in de app te kunnen bekijken. Via de ‘vind jouw verdeler’-knop kan je rechtstreeks contact opnemen voor verdere info of een prijsofferte.

 

met de Renson AR app:

 • Download de ‘Renson AR’ app in de App Store (voorlopig enkel beschikbaar voor iOS) en geef de app toegang tot de camera op je iOS-toestel
 • Scan de vloeroppervlakte van de locatie waar je de terrasoverkapping wil zien verschijnen. De app zoekt automatisch naar het juiste perspectief
 • Druk ‘+’ om een standaard model uit de beschikbare bibliotheek te kiezen of log in met dezelfde gegevens als in de ‘online configurator’ om je eerder geconfigureerde terrasoverkappingen te kunnen inladen
 • Positioneer (verschuif en draai) en fixeer je terrasoverkapping naar wens
 • Neem afstand om het resultaat in je eigen omgeving te zien en om die opstelling als foto vast te leggen. Of loop of kijk rond met je smartphone of tablet in de hand onder de overkapping.

 

Bekijk de stap voor stap video van de Renson AR app hier: 

 


bedrijfspagina: