Tuesday, May 21, 2024

‘100% Belgische gevel’

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Vliesgevel en doekzonwering: De ultieme match voor een ‘100% Belgische gevel’
Reynaers Aluminium ConceptWall 50 & Renson Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

 

Oververhitting vermijden – zeker bij grote glasoppervlakken van vliesgevels – was de trigger voor Reynaers Aluminium om samen met Renson op zoek te gaan naar de ultieme productcombinatie van gordijngevels en doekzonwering. De 2 Belgische ondernemingen bundelen daarvoor de krachten met de Reynaers Aluminium ConceptWall 50 en de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50.  Het resultaat is een doorgedreven geteste Belgische totaaloplossing die alle partijen in het bouwproces ontzorgt: van architect over installateur tot bouwheer.

 

Esthetische totaaloplossing

De combinatie van beide innovaties vormt een esthetische totaaloplossing voor vliesgevels die eenvoudig te installeren is, zonder oog voor detail te verliezen. Door de profielen van zowel de gevel als de doekzonwering qua detaillering perfect op elkaar af te stemmen sluiten ze naadloos aan.  De afwerking gebeurt eenvoudigweg met het gewenste afdekprofiel van de Reynaers ConceptWall 50. Deze gezamenlijke ontwikkeling beperkt eveneens het totaal aantal benodigde profielen tot slechts 3 stuks in plaats van 5. Het afdekprofiel en de basis klemlijst van Reynaers Aluminium en de koppelzijgeleider van Renson.

 

Uitvoerig getest en makkelijk installeerbaar

Deze productcombinatie werd door de Reynaers Aluminium en Renson research & development afdeling onderworpen aan uitgebreide testprocedures (o.a. druktesten). Daarbij werd de co-ontwikkeling tot zijn limieten onderzocht en getest op bv. onderlinge bevestiging en doorbuiging van de profielen bij extreem hoge druk. Op basis van die testresultaten werden zowel de systeemgaranties als de mogelijke toepassingen op elkaar afgestemd, wat zekerheid biedt op de hoogste kwaliteit en garantie. Op het vlak van windbestendigheid blijft ook in deze combinatie de windgarantie tot 130 km/u van de Fixscreen Minimal behouden.  Bovendien is deze totaaloplossing snel en gemakkelijk te installeren. Met amper 3 profielen in plaats van 5 is er niet alleen minder schroefwerk, maar nu alles perfect op elkaar afgestemd is en als combinatie-oplossing getest is, hoeft de installateur niet langer zelf op zoek te gaan naar een passende oplossing.

 

Vliesgevel en doekzonwering

 

Fixscreen Minimal Curtain Wall 50

Met zijn minimalistische look sluit de Fixscreen Minimal Curtain Wall 50 naadloos aan bij het design van vliesgevels. Deze oplossing houdt rekening met de thermische uitzetting en is hierdoor oneindig koppelbaar. De koppelzijgeleider van slechts 50 mm (net zo breed als de ConceptWall 50 raamprofielen) garandeert een centrale bevestiging naar de vliesgevel en dus het behoud van de integriteit ven de vliesgevel zelf.

 

Reynaers Aluminium ConceptWall 50

Concept Wall 50 is een gevel- en daksysteem dat garant staat voor een onbeperkte designvrijheid en een maximaal doorzicht. Als innovatieve oplossing voldoet het aan alle technische en ontwerpvereisten van een eigentijdse architectuur waarbij grote, zware en dikke glaspanelen tot 700 kg worden gebruikt in combinatie met parallel opengaande ramen, uitzetzakramen of draaikipramen.

 

Vliesgevel en doekzonwering

 

Over Renson

‘Creating healthy spaces’, zo luidt de baseline én missie van Renson. Als trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ zweert dit dynamisch en snelgroeiend Belgisch familiebedrijf bij natuurelementen als licht en lucht die – slim ingezet – aan de basis liggen van een gezonde leef- en werkomgeving voor iedereen.

Renson zonwering zonnewering 

 

Over Reynaers Aluminium

Reynaers Aluminium is een toonaangevende Europese specialist in innovatieve en duurzame aluminium toepassingen voor de constructie van ramen, deuren, gevelsystemen, schuifdeuren, zonweringen en veranda’s. Standaard en maatwerk. Reynaers Aluminium laat zich bij dit proces leiden door energie-efficiëntie en de verantwoordelijkheid voor het milieu.

 

Reynaers aluminium