Wednesday, April 24, 2024

Renson 411 ventilatierooster: 50 jaar ervaring

Renson 411 ventilatierooster viert 50ste verjaardag met upgrade

50 jaar ervaring in technische ventilatieroosters

 

Roosters bestaan in vele uitvoeringen. Voor elke ruimte bieden we een duurzame oplossing in een kleur die past bij jouw woning.

De gewenste inbouwwijze, vereiste luchtdoorlatendheid en waterwerendheid zijn slechts enkele factoren die bepalend zijn bij de keuze van het ventilatierooster. Ook wanneer er bijzondere eisen zijn op vlak van inbraakwerendheid of geluiddemping biedt Renson een gepaste oplossing. Via onze Rooster Selector wordt u met een gebruiksvriendelijke filter- en rekenmodule vlot naar het juiste ventilatierooster op maat geleid in ons ruim en kwalitatief aanbod.

 

Hoewel Renson als internationale trendsetter in ventilatie, zonwering en ‘outdoor living’ intussen op heel wat meer domeinen actief is, blinkt het nog steeds uit in waar dit Belgische familiebedrijf 50 jaar geleden voor het eerst mee op de proppen kwam: ventilatieroosters. Naar aanleiding van die verjaardag pakt Renson dan ook uit met een upgrade van het eerste rooster dat het ooit produceerde, en dat intussen nog steeds zijn nut bewijst.

 411 verluchting rooster

411 ‘nieuw model’Revolutioniar rooster

‘411’ heet het feestvarken dat dit jaar 50 kaarsjes uit blaast. Met dit rooster, opgebouwd uit L.033.01 lamellen maakte Renson in de jaren ’70 furore op het vlak van natuurlijke ventilatie. Het was namelijk het eerste ventilatieroosters waarin de lamellen ingeclipst werden in plaats van gelast of bevestigd met klinknagels. In die tijd een revolutionaire stap voorwaarts op het vlak van de productie van roosters.

 

411 rooster viert met upgrade

Het zijn die L.033 lamellen (ook gebruikt in de 414 en 431 roosters en lamellenwanden die later volgden) die een upgrade krijgen. Daardoor kunnen deze roosters voortaan uitpakken met een vrije doorlaat van 50% ipv 45% en gaat de luchtdoorlatendheidklasse klasse 4 naar klasse 3. Dit heeft geen impact op de montagewijze en de andere onderdelen van deze roosters, maar zorgt wel voor een ventilatierooster dat nog beter kan voldoen aan de vereisten anno 2020.

 

het volledige gamma verluchtingsroosters kan je downloaden (zie brochure B2B)

verluchtingsroosters renson
gamma roosters