Wednesday, April 24, 2024

Invisivent NL

 

 

WAAROM  VENTILEREN?

In tegenstelling tot wat velen denken, is de luchtkwaliteit in huis gemiddeld 10 x slechter dan de buitenluchtkwaliteit. Koken, douchen, verwarmen, poetsen en zelfs ademen en zweten zorgen voor verontreinigde lucht. Te veel vocht in huis leidt bovendien tot geurtjes, condensatie en schimmelvorming, zeker in goed geïsoleerde of onvoldoende geventileerde huizen. En dan is er nog het huis zelf, dat met vluchtige organische stoffen in de gebruikte bouwmaterialen ook al geen goeie invloed heeft op de binnenluchtkwaliteit.

 

 

Renson® ontwikkelde met de Invisivent NL een raamverluchting die perfect is afgestemd op de typisch Nederlandse bouwwijze waarbij ramen van buitenaf in een stelkozijn worden geplaatst.

 

 

INVISIVENT® NL

Discrete installatie bovenop het kozijn.

De Invisivent NL wordt bovenop aluminium, houten of kunststof kozijnen geplaatst. Aangezien er niet geraakt wordt aan de glasgrootte, staat deze zeer discrete plaatsing garant voor een maximale lichtinval.
Naast de standaard-uitvoeringen, is de Invisivent NL ook verkrijgbaar in verschillende akoestische (‘AK’) versies. Naargelang de mate van geluidsbelasting buiten, of de dempingsbehoefte binnen, kan voor een hoger of lager dempingsniveau gekozen worden.

 

invisivent NL
 

 

PERFECT LUCHT- EN WATERDICHT

Doordat de dichtingsrubbers van het kozijn ononderbroken kunnen doorlopen in het aanslagprofiel van de raamverluchting, kan een perfecte aansluiting op het stelkozijn verzekerd worden.
Hierdoor is de raamverluchting niet enkel geschikt voor nieuwbouw, maar ook uitermate geschikt voor kozijnvervanging. Het raam en de verluchting vormen samen een mooi geheel.

 

invisivent NL
Profiel met zijdelingse flens
invisivent nl
De rubberdichting van het kozijn loopt door in het kopschot en de bovenflens van het verluchtingsrooster.

 

STABIELE VERANKERING

De Invisivent NL kan doorschroefd worden – zowel naar boven in het stelkozijn, als naar onder in het raamprofiel. Deze installatiemethode garandeert een stabiele verankering.

 

invisivent NL op alu
Invisivent® NL HF op aluminium kozijn
Invisivent® NL AK Basic op PVC kozijn

 

DISCRETE INSTALLATIE BOVENOP HET KOZIJN

Renson® ontwikkelde met de Invisivent NL een raamverluchting die perfect is afgestemd op de typisch Nederlandse bouwwijze waarbij ramen van buitenaf in een stelkozijn worden geplaatst.
Deze raamverluchting, die discreet bovenop het kozijn wordt gemonteerd, is zowel bovenaan als zijdelings voorzien van een geïntegreerd aanslagprofiel. Op die manier kunnen de dichtingsrubbers van het kozijn zelf ononderbroken doorlopen in het aanslagprofiel van de Invisivent NL, zodat een perfecte aansluiting tegen het stelkozijn wordt gegarandeerd. 
Dankzij een gepatenteerd mechanisme, kan de Invisivent NL makkelijk omgaan met de grote flexibiliteit aan aanslagdiktes, aanslagbreedtes en rubberopnames van zowel Aluminium als PVC kozijnen.

 

I-FLUX TECHNOLOGIE

Dankzij het toepassen van de i-Flux technologie maakt Renson® het mogelijk om via de raamverluchting een maximaal comfort met een minimaal energieverlies te garanderen. I-Flux technologie steunt daarvoor op de volgende 3 principes:

1. LUCHTDEBIET ONAFHANKELIJK VAN DE WIND

Door toepassing van een zelfregelende klep in het toevoerrooster die reageert op drukverschillen, is het mogelijk om ook bij hoge winddrukken het luchtdebiet constant te houden en tocht te vermijden.

2. LUCHTDEBIET REGELBAAR VIA MANUEEL VERSTELBARE BINNENKLEP

De gebruiker kan zelf zijn gewenste debiet bepalen in functie van bv. de bezettingsgraad van de kamer.

3. OPWAARTSE LUCHTSTROOM VOOR OPTIMAAL COMFORT

Door de vorm van de binnenklep wordt de verse lucht naar boven geleid, waardoor deze zich optimaal kan verspreiden in de ruimte, wat een maximaal comfort garandeert.

invisivent NL


 

Technische Fiche met debiet, U-waarden, bouwhoogte enz ….

 


INSECTENWEREND

Dankzij het geperforeerde binnenprofiel kunnen vliegen, muggen en andere insecten niet langs de raamverluchting binnendringen.

 

THERMISCH ONDERBROKEN

Geen koude-overdracht van buiten naar binnen.

 

INBRAAKWEREND

Het Invisisvent-gamma voldeot aan de inbraakwerendheidsklasse 2 en is daardoor geschikt voor gebruik op een raam van klasse WK2.

 

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

Dankzij de eenvoudig afneembare binnenklep en de vervangbare akoestische mousse, is de Invisivent NL heel eenvoudig te onderhouden

 


 


bedrijfspagina