Reynaers Masterpatio

 

Reynaers Aluminium introduceert innoverend en duurzaam Masterpatio systeem op Polyclose 2020

 

Nieuw schuifdeursysteem van Reynaers Aluminium combineert strak design met energie optimalisatie

 
 
Reynaers Aluminium stelt op Polyclose 2020 de nieuwe Masterpatio voor. 
Reynaers garandeert met deze vernieuwing niet enkel een goed isolerend schuifsysteem, maar ook een strak en slank design.
   
Het model innoveert met uiterst smalle vleugelprofielen en middenstijl die het systeem 20% slanker maken dan de reeds bestaande Concept Patio (CP) schuifdeursystemen en zorgt voor significant meer lichtinval. Reynaers Aluminium brengt opnieuw performantie samen met  architecturaal design en houdt daarbij zoals steeds rekening met optimale energie-efficiëntie.
Het nieuwe schuifsysteem is compatibel met de succesvolle Masterline 8 raam- en deursytemen.
   
Op Polyclose 2020 wordt de Masterpatio getoond als monorail schuifraam met buitenbeglazing. Het innovatieve systeem wordt in de loop van het jaar gelanceerd in meerdere varianten.
Het strak en slank design van het nieuwe Masterpatio systeem, vertaalt zich in de vleugelprofielen en middenstijl waarvan de aanzichtzijde opvallend slanker wordt. Wanneer een ‘slim chicane’ toegepast wordt, versmalt de middenstijl zelfs tot 50 mm. Deze innovaties maken het model tot 20% slanker in vergelijking met het huidige schuifdeursysteem in de CP reeks. Het slankere design oogt mooi en verfijnd en zorgt bovendien ook voor meer lichtinval in de ruimte. 

 

Energie-efficiëntie op zijn bestNaast het nieuwe strakke design en de optimale prestaties, hield Reynaers bij het ontwerp ook rekening met een uiterst hoge energie-efficiëntie. De Masterpatio beschikt over het Minergie label en het productieproces is ‘cradle to cradle’ door het gebruik van materialen die gemakkelijk te recycleren zijn op het einde van hun levenstermijn. Ook bij passiefbouw kan het Masterpatio systeem toegepast worden door hoog performant driedubbel glas te voorzien.     

Tal van keuzemogelijkheden

Het nieuwe, innoverende systeem zorgt verder voor meer keuze op vlak van plaatsing en productie. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden om driedubbel gelaagd glas te plaatsen voor een nog betere isolatie en duurzaamheid. Door de symmetrische opbouw van het vleugeldeel heeft de architect daarnaast een enorme vrijheid in mogelijkheden op vlak van design en ontwerp. Bovendien kunnen de schuifdeuren gemaakt worden met een minimum aan componenten. Dit resulteert in een vereenvoudigd fabricageproces en een optimalisatie van de workflow.

Reynaers Aluminium bewijst met de nieuwe Masterpatio nogmaals dat het zowel op technisch, als architecturaal en duurzaamheidsvlak constant blijft innoveren.

  

  

U kunt het nieuwe Masterpatio systeem ontdekken op de Reynaers Aluminium stand op Polyclose 2020.polyclose 2020