Monday, October 14, 2024

Ramen en deuren isoleren

Flexifoam

Elastisch PU pistoolschuim

 

BUITENSCHRIJNWERK ISOLEREN

Hier belichten we het thermisch en akoestisch isoleren met Flexifoam

Door weersinvloeden is een gebouw steeds in beweging. Een gebouw bestaat bovendien uit verschillende materialen die allemaal onderling van elkaar bewegen. De aansluiting tussen deze verschillende delen kan dus maar beter met een flexibel product uitgevoerd worden.

Dit geldt te meer voor de aansluitingen rondom de ramen. Een elastisch PU-schuim zorgt hier eveneens voor een duurzame akoestische en thermische isolatie. De optimale afdichting van de vensteraansluitvoegen bestaat uit een goede luchtdichtheid aan de binnenzijde, thermische en akoestische isolatie in het midden en een uitmuntende bescherming tegen allerlei weersinvloeden aan de buitenzijde.

buitenschrijnwerk isoleren

Flexifoam

Voor een optimaal thermisch resultaat wordt buitenschrijnwerk bij voorkeur in de isolatielaag geplaatst. Bij de plaatsing achter slag gebeurt dit met behulp van metalen raamankers, voor een tunnelplaatsing wordt best gebruikt gemaakt van een prekadersysteem.

Na de mechanische bevestiging van het raamkader moet de aansluiting tussen het raamkader en de ruwbouw volledig worden opgevuld met een elastische isolerend materiaal.

Flexifoam is een professioneel elastisch PU-schuim dat tot 50 % voegbeweging opvangt en zo een duurzame thermische en akoestische isolatie garandeert. Het is uiterst geschikt om bij een venstermontage de bouwknopen volgens de EPB-regels uit te voeren en koudebruggen te vermijden. Externe laboratoria hebben Flexifoam op z’n eigenschappen uitvoerig getest. Zo is Flexifoam één van de twee PU-schuimen met een RAL-goedkeuring in Duitsland, is het één van de weinige met een Socotec in Frankrijk, is Flexifoam bovendien ook ift-gecertificeerd…Kwaliteit gegarandeerd dus!

Akoestische isolatie: (EN ISO 717-1)

– voeg 10 mm: RST,w = 60 dB (-1,-4)

– voeg 20 mm: RST,w = 60 dB (-1,-4)

Thermische isolatie: (DIN 52612-1)

– λ = 0,00345 W(m.K)

 

Tip

    • Schud de bus voor gebruik krachtig gedurende 20 seconden. Schud ook regelmatig gedurende het gebruik.
    • Bevochtigen. Bevochtigen. Bevochtigen. Indien er in verschillende lagen wordt gewerkt, ook tussen de lagen bevochtigen.
    • Vul de voeg voor 65 %, het schuim zet nog verder uit tijdens het doorharden.

 

Belangrijkste eigenschappen

 

flexifoam technische fiche

 

ISOLEREN TEGEN GELUID

Verschillende soorten geluidsisolatie

Na een drukke dag wil je niets liever dan thuis genieten van rust en stilte. Om alle geluidsoverlast in je woning tot een minimum te reduceren kan je die akoestisch isoleren. Geluidsisolatie absorbeert geluid en breekt het af. 

Er bestaan twee types geluidsisolatie:

  • Luchtgeluidsisolatie
  • Contactgeluidisolatie

Deze worden dikwijls verward. Luchtgeluid wordt direct via de lucht verspreid. Dit zijn bijvoorbeeld pratende mensen of het geluid van een tv. Contactgeluid wordt direct via een vast materiaal verspreid. Dit zijn bijvoorbeeld voetstappen op de vloer, het schuiven van stoelen of het dichtslaan van een deur.

 

Geluidsisolatie flexifoam

Alle geluidslekken vermijden

Het heeft weinig zin om je woning goed akoestisch te isoleren, als je onvoldoende aandacht besteedt aan andere constructie-onderdelen. Door achteraf bijvoorbeeld een slecht akoestisch isolerend raam te plaatsen of zelfs door een gebrekkige akoestische afdichting van een goed isolerend raam, creëer je geluidslekken. Geluid vindt namelijk zijn weg door elke opening in de constructie. Maak alle spleten, kieren en barsten dus goed en blijvend dicht, want onthoud: waar lucht door kan, kan ook geluid door.

 

Flexifoam is een professioneel elastisch PU-schuim dat tot 50 % voegbeweging opvangt en zo een duurzame thermische en akoestische isolatie garandeert. Het is uiterst geschikt om bij een venstermontage de bouwknopen volgens de EPB-regels uit te voeren en koudebruggen te vermijden.

In het algemeen moeten aansluitvoegen zo gepland en uitgevoerd worden dat de geluidsisolatiewaarde Rw van de constructie-elementen zelf wordt gehandhaafd. Kleine gaten of haarscheurtjes in het voegbereik kunnen het algemene resultaat aanzienlijk verminderen, tot meer dan 10 dB. Een luchtdichte aansluitvoeg is dus een basisvereiste voor geluidsisolatie en bescherming tegen hitte en vocht.



soudal
bedrijfspagina

 

Vraag je offerte telefonisch of online bij

Santens