Vouwluiken

Luiken voor optimaal woonplezier

In de zomer genieten van verfrissende koelte, in de winter van knusse warmte. Uw garantie: luiken. Meer nog: raamluiken maken uw woning compleet en ze bieden privacy. Van modern tot romantisch of traditioneel… bij Walbers zonweringen vindt u ze op maat van uw woonstijl. Treed binnen in een wereld van kleur en design, en klik verder op de luiken van uw dromen in aluminium of kunststof. Want de kers op de taart, dat is een luik of slagvenster voor uw raam. Vakkundig geplaatst door ons team, zowel bij nieuwbouw als renovatie.  
 
Troeven: 
 • 100% maatwerk  
• Groots onderhoudscomfort
• Duurzaam, schok- en uv-bestendig
• Keuze uit vaste sierluiken, vouw- en schuifluiken 
 
…psst: geen zin om uw oude luiken terug te schilderen? Laat het werk voor wat het is, een investering in nieuwe luiken rendeert echt!

 

 

Vouwluiken: Een nieuwe kijk op de “klassieke” luiken

Vouwluiken zijn een nieuwe variant op de traditionele luiken. Vooral het model ‘louvre’ wordt tegenwoordig veel toegepast in moderne architectuur. Denk aan kantoorgebouwen, appartementencomplexen of soortgelijke projecten. Elke woning, elk gebouw dient voorzien te worden van een goede zonwering. En naast de vraag om goede zonwering willen architecten een gevel met veel uitstraling ontwerpen, dit vaak met grote glasoppervlaktes. Daardoor ontstaat meer inkijk en daar komen de vouwluiken dan in actie! Deze zorgen voor minder inkijk en zijn veelal een opvallend onderdeel in het gevelaanzicht.

 

sierluiken functioneel

 

Grote ramen? Grote oplossing!

Ook voor de grootste ramen zijn de vouwluiken dus een oplossing. Doordat de verschillende delen naast elkaar vouwen, zoals een harmonica, nemen ze geen ruimte in beslag op de gevel naast het raam. Dit is een belangrijk verschil ten opzichte van schuifluiken. Er kunnen wel 6 tot 8 luiken aan één zijde geplaatst worden dus ook voor de brede schuifpuien zijn vouwluiken dus héél geschikt.

 

sierluiken functioneel

 

Het zit ‘m in de details

De railsystemen, afmetingen en model van luik kunnen geheel naar wens uitgevoerd worden. Door de ruime keuzemogelijkheden en de ervaring binnen Walbers zonwering is er wel voor elke denkbare situatie een oplossing!

 

En o zo gemakkelijk

Doordat de luiken in een boven- en onderrail geleiden zijn ze zeer eenvoudig te bedienen. De bediening van de vouwluiken gebeurt handmatig, zeer eenvoudig en soepel. Het aluminium railsysteem is uiteraard onderhoudsarm.

 


 

Luikenland beerse
bedrijfspagina