Roto NT Designo – Het verborgen voordeel

Met een mooi huis nemen ook de eisen aan het raamdesign toe. Ons verborgen liggende scharnierzijde Roto NT Designo voor hout- en kunststoframen slaagt met vlag en wimpel voor deze discipline: geen van buiten zichtbare scharnieren, geen afdekkappen – niets stoort het uiterlijk van het raam. Hoe minder er van de techniek te zien is, hoe beter!

 

Interieurontwerp is een belangrijke factor voor veel huiseigenaars. Kiep- en draaisystemen met verborgen scharnieren bestaan al jaren. En ze zijn niet zomaar zeer populair: de ramen zien er veel netter uit met een strakke, ononderbroken lijn over het hele raamkozijn.

Zelfs wanneer het raam opengedraaid is, zijn de NT Designo-scharnieren amper zichtbaar. Het is gewoon een feit: hoe minder metaal er te zien is, hoe netter en aantrekkelijker het raam.

 

Verborgen scharnieren hebben andere praktische voordelen. Bij grotere installaties, vooral in commerciële gebouwen, houdt de afwezigheid van extern scharnierbeslag in dat de kozijnen dichter bij elkaar kunnen worden geplaatst, wat de breedte van de frames vermindert. Dit kan een grote impact hebben op het uitzicht van een gebouw, zowel aan de buiten- als de binnenkant.

 

Beveiliging

Het NT Designo-systeem is gecertificeerd voor de realisatie van veiligheidsniveau RC2 voor hout en pvc-profielen en RC3 voor sommige pvc-systemen. Het veiligheidsniveau is makkelijk aan te passen aan uw vereisten. Roto-nokken en -sluitstukken zijn onderling verwisselbaar. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een standaard ‘open’ sluitstuk of een geïntegreerd veiligheidssluitstuk te gebruiken in combinatie met een paddenstoelnok.

Om te voldoen aan strengere beveiligingsvereisten is het ook makkelijk om bijkomende beveiligingssystemen toe te voegen, zoals centrale sloten met tegengestelde beweging voor dubbelnokken of stalen haken. Deze onderdelen kunnen interessant zijn voor klanten die deurkozijnen willen op kwetsbare plaatsen.

 

 

Slijtvast

Roto NT Designo biedt reeds een uitstekende corrosiebescherming dankzij de RotoSil Nano oppervlaktecoating. Binnenkort zullen alle Roto beslagonderdelen worden afgewerkt met RotoSil Level 6, onze verbeterde coating voor extreme omgevingen.

De smeerdepots zijn makkelijk toegankelijk en ontworpen om de bewegende delen continu te smeren zodat er enkel een minimaal jaarlijks onderhoud nodig is om te voldoen aan de Roto-garantie.

 

 

Geschikt voor

  • Draai-/draai-kiepramen van het kozijnmateriaal hout en kunststof
  • Vleugelgewichten tot 150 kg

 

Ecowaarden

Naast de visuele voordelen van verborgen scharnieren is Roto NT Designo ook de ideale keuze voor ramen in ecologische gebouwen. Het verborgen beslag maakt een ononderbroken afdichting rond het kozijn mogelijk zodat strenge luchtisolatievereisten makkelijker kunnen worden behaald. Het systeem is ook geschikt voor smalle frames en diepe profielen, en in combinatie met de maximale belasting van 150 kg, ook voor dikkere en zwaardere glaspartijen.

 

Lees alles over Roto Designo en klik op linken  hieronder

Roto designo

 

 


 

bedrijfspagina