Saturday, May 18, 2024

eSafe pakketbrievenbussen

Online shoppen is populair. Geen wonder, als je vanuit je zetel toegang hebt tot een eindeloos winkelaanbod. Prijzen vergelijken was bovendien nog nooit zo gemakkelijk … En alles wordt aan huis geleverd.

Toch loopt vooral dat laatste in de praktijk niet altijd van een leien dakje: wat als er niemand thuis is wanneer een pakje geleverd wordt dat niet in de brievenbus past? Wat win je erbij als je een pakje – vaak tijdens de kantooruren –  toch nog moet ophalen op het postkantoor, in een afhaalpunt of locker in de buurt? Wie is er gebaat bij natgeregende of beschadigde pakjes op de deurmat? Of wat met pakjes die gewoon spoorloos blijken na aflevering?

Onze brievenbussen moeten mee met hun tijd.
Ze slikken tegenwoordig niet alleen brieven, maar ook steeds meer pakjes. Daarom moeten de 10 jaar oude regels aangepast en zou onze bus er in de toekomst wel eens heel anders kunnen uitzien.

De opening van een brievenbus moet 23 cm lang en 3 cm hoog zijn. Dat wettelijke voorschrift werd in 2007 uitgevaardigd, toen de e-commerce nog in zijn kinderschoenen stond en de postbode vrijwel alleen brieven rondbracht. Sindsdien is er veel veranderd. De webwinkels zijn door het dak gegaan, maar de brievenbus is intussen nog steeds dezelfde. Elke dag levert bpost alleen al 175.000 kleine en grote pakjes in België. 17 tot 19 procent daarvan kan niet afgeleverd worden bij een eerste poging. En daar moet verandering in komen, vindt het Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie (BIPT).

 

Daar komt de eSafe-pakketbrievenbus in beeld.  eSafe: een pak eenvoudiger

 

Een eSafe pakketbrievenbus is in dat opzicht eigenlijk niet meer dan het logische sluitstuk bij online shoppen. Voor wie z’n pakjes gegarandeerd en zonder zorgen thuis geleverd wil krijgen, is het alvast de investering waard. Voortaan ontvang je jouw pakjes 24/7 thuis … zonder die te moeten opwachten, zonder nodeloze extra bezoekjes aan postkantoor, locker of afhaalpunt en zonder discussies met buren, koerierdiensten of afzender over de aflevering

De eSafe pakketbrievenbussen werden bovendien ontwikkeld met oog voor design, getuige het strakke ontwerp en de weggewerkte sloten. Ze werden getest door bpost en zijn beschikbaar in alle RAL-kleuren. De duurzame en roestvrije aluminium brievenbussen zijn afgewerkt met een kwalitatieve poederlak.

Voorzie je oprit/gevel van een eSafe pakketbus en ontvang voortaan je pakjes 24/7 thuis.

  • Geen onnodig huisarrest meer voor het opwachten van je pakjes
  • Geen over en weer geloop meer naar postkantoor, locker of afhaalpunt
  • Geen discussies meer met buren of werkgevers over de aflevering van je pakjes

Met de eSafe pakketbrievenbussen maak je het jezelf een pak eenvoudiger!

eSafe en bpost: een uniek pilootproject

Om niets aan het toeval over te laten, werden de eSafe pakketbrievenbussen in juli 2016 aan een eerste test onderworpen door bpost. 30 postbodes leverden een pakje in elk van de opgestelde prototypes en gaven daarbij hun feedback. Op basis van die evaluaties werden de modellen stuk voor stuk verder ontwikkeld.

En daar stopt de samenwerking met bpost niet. Momenteel rolt eSafe een pilootproject uit in de regio Waregem, waarbij een twintigtal pakketbussen bij actieve online shoppers geplaatst worden. Zowel de ervaringen van die gebruikers als van de betrokken postbodes zal van dichtbij opgevolgd worden.

 

eSafe: het aanbod

 

 

Technische gegevens van onze producten

 

Stel: je investeerde eerder al in een brievenbus, maar wil voortaan toch met de regelmaat van de klok thuis pakjes ontvangen? Dan is de eSafe Shopperbox de ideale oplossing.

Deze variante op de Topak is niet uitgerust met een brievenbusdeel en valt daardoor niet onder de geldende postwetgeving die bepaalt waar een brievenbus moet hangen, hoe hoog en hoe toegankelijk die moet zijn.

Het specifieke ontwerp van de Shopperbox is perfect afgestemd op de behoeften van online shoppers: hij kan pakjes aan tot 45 x 36 x 21 cm (gebaseerd op de courantste afmetingen van online bestelde pakketjes en net zo groot als een Zalando-laarzendoos), gemakkelijk op te hangen en verkrijgbaar met cijferslot om ook pakjes te laten ophalen of terug te sturen.

 

 

www.my-esafe.be    |    info@my-esafe.be


 

Kader_renson