Monday, July 15, 2024

Brandwerende deuren afdichten

 

WAAROM BRANDWERENDE DEUREN INSTALLEREN?

Brandwerende deuren kunnen geïnstalleerd worden voor het afsluiten van compartimenten. In geval van brand zijn deze brandwerende deuren noodzakelijk om de doorgang dicht te maken en zo te vermijden dat de brand zich naar aangrenzende compartimenten verspreidt. Het is van groot belang dat dergelijke deuren correct en volgens de regels van de kunst geplaatst worden. De correcte plaatsing van deze deuren draagt evenzeer bij tot de voorgeschreven brandweerstand. Soudal draagt in deze haar steentje bij door producten te ontwikkelen die een brandveilige aansluiting tussen kozijn en wand garanderen.

En waarom zou deze plaatsing veel tijd in beslag moeten nemen?

 

brandwerende deuren

 

 

BRANDWEREND AFDICHTEN MET HET BRANDWEREND SCHUIM VAN SOUDAL

Met brandwerend schuim Soudafoam FR (HY) gaat dit veel sneller dan andere afdichtingswijzen tussen profiel en wand. Bovendien kan men er zeker van zijn dat de nodige brandweerstanden EI(1)30 tot EI(1)60 bekomen worden. U kan dit nakijken in de ATG of brandcertificaat van de deurfabrikant. Na ongeveer 2 uur is het schuim snijdbaar en kunnen de afdeklatten geplaatst worden. Ook het gebruik van brandwerende kitten(Firecryl FR of Soudaseal FRals afwerking kan indien dit opgenomen is in de ATG.

Verder garandeert brandwerend schuim een goede geluidsisolatie. Het schuim vult zonder problemen alle gaten en kieren op waardoor er geen akoestische lekken ontstaan door een minder goede aansluiting.

Brandwerende deuren

 

WAAROP DIEN JE TE LETTEN BIJ HET INSTALLEREN VAN BRANDWERENDE DEUREN?

Belangrijk bij het gebruik van brandwerend 1 component schuim zoals Soudafoam FR (HY)is dat er in de opening voldoende bevochtigd is. Hierdoor kan het schuim mooi uitharden en zal ook in de kern er een dicht schuim vormen. Dit resulteert dan weer in een goede brandweerstand en uitstekende akoestische bescherming. Een 2 componenten schuim zoals Soudafoam FR 2K B2heeft deze bevochtiging niet nodig en zal voor een nog snellere montage garant kunnen staan. 

 

Meer weten over onze oplossingen? 

soudal
bedrijfspagina